Posiłki w stołówce szkolnej przygotowywane są z najwyższej jakości produktów, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.
Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowości i różnorodność produkt, więc są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.
Na całodzienny posiłek w oddziałach przedszkolnych składa się :
- Śniadanie – 25-30%* – około 250-350 kcal
- II śniadanie- 5-10%*- około 80 – 100 kcal
- obiad -30-35%* – około 350 -450 kcal
- podwieczorek 5-10%*- 80 -150 kcal
- Łącznie: 760-1050 kcal
*dziennego zapotrzebowania kalorycznego
Posiłek dla klas 1-8 pokrywa około 30-35 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla dzieci w danej grupie wiekowej i wynosi około 630-720 kcal.
-
Opłata za obiady w klasach 1-8 – wrzesień 2021r.
-
Zmiana stawki żywieniowej w grupach przedszkolnych od 01.09.2021r.
-
PROCEDURA DOKONYWANIA PŁATNOŚCI ZA OBIADY w szkole
-
Procedura dokonywania opłat za obiady w oddziałach przedszkolnych.
-
Procedura i harmonogram wydawania posiłków obowiązujący w szkole w czasie trwania rygoru sanitarnego.
-
Regulamin stołówki szkolnej
jadlospis obowiązujący od 14-25.03.2022 r.
jadłospis 28.03_8.04.2022
jadłospis 25.04-5.05.2022
jadłospis 9-20.05.2022
jadłospis 23.05-3.06.2022