Stołówka

Posiłki w stołówce szkolnej przygotowywane są z najwyższej jakości produktów, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.

Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowości i różnorodność produkt, więc są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.

  1. Na całodzienny posiłek w oddziałach przedszkolnych składa się :
  • Śniadanie – 25-30%* – około 250-350 kcal
  • II śniadanie- 5-10%*- około 80 – 100 kcal
  • obiad -30-35%* – około 350 -450 kcal
  • podwieczorek 5-10%*- 80 -150 kcal

Łącznie: 760-1050 kcal

*dziennego zapotrzebowania kalorycznego

Załączniki