Posiłki w stołówce szkolnej przygotowywane są z najwyższej jakości produktów, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz systemu HACCP.
Planując jadłospis kierujemy się zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka, uwzględniając sezonowości i różnorodność produkt, więc są odpowiednio zbilansowane pod względem zawartości składników odżywczych oraz wartości kalorycznej.
- Na całodzienny posiłek w oddziałach przedszkolnych składa się :
- Śniadanie – 25-30%* – około 250-350 kcal
- II śniadanie- 5-10%*- około 80 – 100 kcal
- obiad -30-35%* – około 350 -450 kcal
- podwieczorek 5-10%*- 80 -150 kcal
Łącznie: 760-1050 kcal
*dziennego zapotrzebowania kalorycznego
Załączniki
- Procedura dokonywania płatności za obiady w szkole
- Procedura dokonywania opłat za obiady w oddziałach przedszkolnych.
- Procedura i harmonogram wydawania posiłków
- Regulamin stołówki szkolnej
- Instrukcja dla Rodzica
- Regulamin świadczenia usług i polityka prywatności dla Użytkowników przez SP 42 w Szczecinie poprzez Portal zamowposilek.pl
- Jadłospis – 31.03-11.04.2025